Tandproteser

Ny tandprotese, ændring og tilpasning

Book en tid 38 74 07 03

Tandproteser

Klinikken udfører alle former for moderne protesebehandlinger i samarbejde med tandteknikere i nærområdet. Dette sikrer, at du hurtigt kan få repareret din protese, hvis uheldet er ude. Det er ikke altid nødvendigt at lave nye proteser, men man kan ofte foretage ændringer og tilpasninger af de gamle proteser.

Bestil en tid online

Del- eller helprotese

Der findes tandproteser i materialer til forskellige behov og til forskellige priser og kvaliteter.

Med en tandprotese erstatter man den eller de tænder, man mangler i munden. Der findes enten en hel- eller en delprotese. Hvis man ikke kan bevare nogen af tænderne, kan man få lavet en helprotese. Hvis man blot mangler en eller flere tænder, så kan en delprotese være en mulighed.

Tandproteser kan i dag laves, så de ligner de rigtige tænder i farve og form, så ingen nogensinde vil bemærke, hvis du bærer en tandprotese.

En delprotese sidder typisk fast med metalbøjler på de resterende tænder. Nogle af bøjlerne vil komme til at sidde på tændernes tyggeflader. Dermed spreder man belastningen ud på både tænder og gummer, så gummerne ikke bliver nedbrudt. På grund af den måde bøjlen sidder fast på, har man typisk også bedre kontrol med en delprotese, end man har med en helprotese.

Da tandemaljen er meget hård, vil bøjlerne fra protesen ikke slide hul, men man skal som normalt have en god mundhygiejne.

Tilpasning af protesen

Efter man har fået den færdige tandprotese fra tandteknikeren, skal den ofte justeres efterfølgende, så den passer rigtigt sammen med tandgummerne. Det kan være en til flere konsultationer, hvor protesen rettes til og justeres.

Har du brug for vejledning om tandproteser?

Hos Vanløsetandlægerne kan vi vejlede dig om tandproteser ud fra dine behov. Kontakt os for at høre mere.

Skriv til os

38 74 07 03